Identiteit en omgeving. Onlosmakelijk verbonden en in beweging

Samen met Wim Broekman schreef ik in vdv#7 (voorjaar 2020) een artikel over de rol van de omgeving op identiteit.

“Ik besta tegelijkertijd op verschillende plekken in verschillende rollen zonder overal fysiek aanwezig te hoeven zijn. En wat voor mij als individu geldt, geldt ook voor bedrijven en instituten. Identiteit is een fluïde begrip geworden.” Aldus Hans van Driel elders in nummer 7 van voor de verandering. Hij maakt duidelijk dat de vraag ‘wie ben ik’ inmiddels beter vervangen kan worden door de vraag ‘wie zijn ik’, mede onder invloed van de digitale cultuur en nieuwe vormen van actie, interactie en relatievorming waarmee we gestalte geven aan onze identiteitsarbeid in uitvoering. Welke rol speelt de omgeving hierbij, zowel persoonlijk als bedrijfsmatig? Op die vraag gaat dit artikel nader in.

Je leest het volledige artikel hier.

deel dit artikel