Column: Out of the box

Om de haverklap staat er een wijsneus voor me die om de paar zinnen roept dat ik ‘out of the box’ moet denken. Donder op met je ‘out of the box’. Ik leef mijn hele leven al ‘out of the box’. Ik heb zelfs een litteken tussen mijn ogen omdat ik als kind al out of the box wilde. Hoezo ‘out of the box?’ Types die nooit iets bedenken, niets kunnen bedenken en alleen maar roepen dat anderen iets moeten bedenken. Daar wordt de wereld  auw van. Trouwens, mannen die roepen dat iedereen ‘out of the box’ moet denken, worden meestal binnen de kortste keren door hun vrouw het huis uit gemieterd. En terecht. Je moet eens tegen die agent met zijn bonnenboekje roepen dat hij ‘out of the box’ moet denken en niet zo star binnen zijn eigen kaders. Dat ‘out of the box’ denken is starheid ten top. De dooddoener. Oproepen tot ‘out of the box’ en zelf willen aangeven welke Box en hoe die Box eruit ziet en in welke Box er gedacht mag worden. Wanneer de club ООn been buiten de Box steekt, niet weten hoe snel ze weer met zijn allen binnen die eigen veilige Box moeten komen. Rare moderne fratsen. Wees slim. Kom met mooie oplossingen. Dat is geen ‘out of the box’-oplossing maar gewoon eentje waar nog nooit iemand aan heeft gedacht. Zoiets heet boerenslim zijn. Een pizza moet ‘out of the box’denken, maar wij niet.

deel dit artikel