Symposium donderdag 11 oktober: technologie en verandering

Donderdag 11 oktober vindt op de Novio Tech Campus in Nijmegen ons volgende halfjaarlijkse symposium plaats over ‘technologie en verandering’. Onze gastsprekers belichten verschillende aspecten van dit thema, en gaan hierover met elkaar in gesprek met onze eigen Jeroen de Blij als gespreksleider. Ook wordt de laatste editie van ons magazine gepresenteerd.

Onze symposia zijn open bijeenkomsten; je hoeft dus geen deelnemer aan het platform te zijn om deze bij te wonen.

Informatie

Wat: Symposium ‘technologie en verandering’
Waar: Novio Tech Campus (gebouw M), Nijmegen
Wanneer: Donderdag 11 oktober
Tijd: 16:00 ontvangst, 16:30 aanvang, 19:00 einde
Vervoer: Gratis parkeren op de Campus, op 5 minuten loopafstand van Station Nijmegen Goffert
Wie: Peter JoostenSabine WintersJohn Schalken, Koen Hendrickx
Kosten: €20,- (gratis voor deelnemers aan voor de verandering)
Aanmelden: stuur een mailtje naar meedoen@verandering.org

Over de sprekers

John Schalken weet als programmadirecteur van SMB (Science Meets Business) precies wat er op het gebied van technologische innovatie gebeurt in de regio, en op de Campus in het bijzonder. In de rol van officieuze gastheer vertelt hij ons aan welke healthtech innovaties er momenteel wordt gewerkt.Koen Hendrickx
is naast actief deelnemer aan voor de verandering ook internet entrepeneur met een voorliefde voor trends in de digisphere. De Blockchain-bug heeft ook hem gebeten; hij gaat ons vertellen wat deze technologie nou eigenlijk precies inhoudt en waarom hij gelooft dat de implementatie ervan enorme veranderingen teweeg zal brengen in de manier waarop we samenwerken en zaken doen.

Sabine Winters kijkt door een andere bril naar technologie, namelijk die van de filosofie. Zij houdt een pleidooi voor het belang van de vraag als sturende factor in ontwikkeling en vooruitgang. Alleen zo kunnen we een beter inzicht krijgen op de valkuilen en het échte potentieel van technologie.

Peter Joosten, onze keynote spreker, ziet als DIY futurist de komende jaren een tsunami van technologische innovaties op ons af komen. Hij neemt ons mee in zijn toekomstbeeld en stelt daarbij de vraag welke impact deze vloedgolf heeft op onze organisaties, op de wereld en op ons als mens.

deel dit artikel